1 pak loempiavellen (bv. verkrijgbaar bij de grotere AH) |
150 g gerookte kipreepjes |
125 g (kastanje) champignons |
125 g gesneden uienmix |
75 g peen juliene |
125 g taugé |
65 g mihoen |
Olijfolie |
Airfryer of frituurpan |
Ontdooi de loempiavellen een uur van te voren.
Doe de Mihoen in een pan. Giet kokend water op de Mihoen tot deze ruim onder staat.
Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de uien even aan. Voeg de champignons toe en bak tot de champignons geslonken zijn, maar nog stevig aanvoelen. Laat op het laatst de taugé even meebakken. Ze moeten wel knapperig blijven.
Haal de pan van het vuur en voeg de peen juliene toe.
Controleer dat de mihoen gaar is en giet het water af. Snij de mihoen klein en meng door het groentemengsel.
Haal één voor één de loempiavellen van elkaar. Doe wat groentemengsel op de loempia en vouw hem dicht, zie onderstaande voorbeeld.
Bak de loempia's in een paar minuten gaar in de airfryer (ong. 5 minuten) of frituurpan (ong. 3 minuten). Als ze in de airfryer gebakken worden, moeten ze eerst ingesmeerd worden met olijfolie.